Saratele

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2012 | 5348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita fructoza
  • Sare
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei
  • 130 gr unt (untura)
  • 120 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • Chimen
  • Mac
  • Cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Intr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am amestecat incet apa cu drojdia. Am lasat 15 minute la loc cald. Dupa 15 minute am adaugat restul ingredientelor si am framantat pana cand am obtinut o coca elastica. Am lasat coca aprox 20 de minute.

Am impartit coca in 4 sferturi si am intins din fiecare bucata cate un dreptunghi pe care l-am taiat fasiute. Am uns fiecare fasiuta cu ou batut cu lapte, iar deasupra am presarat chimen, mac sau cascaval ras. Am copt pana cand s-au rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte rumene cu branza la cuptor