Saratele cu mozzarella si parmezan

de MyCookingLife in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2011 | 10702 vizualizari

 

Incredibil de fragede, gustoase, perfecte pentru o gustare sau aperitiv! Eu mereu fac cel putin cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasa
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • mac
  • susan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura lapte
  • cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mozzarella si parmezan:

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit,  se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine.  La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).

Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc  mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.

TIPS-URI

1

1. Se pot rasuci cand se aseaza in tava - pentru aspect.

2

2. Se poate adauga in compozitie boia dulce, chilli, oregano sau busuioc macinat - atunci cand sunt servite ca aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua