Sardine in aluat de bere

de simona72 in Peste, 27 Ian 2013 | 5653 vizualizari

 

Am vazut la tv cum se dezoseaza sardinele si am incercat si eu. Nu a fost greu, uitati ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • sardine
  • un pahar de bere
  • 3-4 lg faina alba
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine in aluat de bere:

Sardine proaspete(cite dorim si depinde citi suntem la masa) le spalam, le curatam, le taiem capul si cu degetel usor le scoatem sira spinarii. Nu este greu,incercati 1 sau 2 si veti vedea ca veti reusii cu siguranta. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezonam cu sare si piper.

Separat facem un aluat din bere si faina alba, sa fie de consistenta unui aluat de clatite, in care punem sare si piper. Punem ulei la incins intr-o tigaie,iar cind acesta este foarte bine incins, punem sardinele pe care le-am trecut prin aluat la prajit. Cind aceastea au devenit aurii le intoarcem si pe partea cealalta. Le scoatem pe o farfurie in care am pus un servetel care sa absoarba uleiul. Le servim stropite cu lamaie,eventual cu o salate de cruditati (cu ce aveti in casa ) si cu un sos rapid facut din verdeturi(patrunjel,marar),2lg ulei de masline,un catel de usturoi zdrobit,sare,piper,iaurt gras grecesc.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine la cuptor