Şarlotă de ciocolata (cacao)

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 6600 vizualizari

 

Desertul nostru aniversar pentru un an de blog este Sarlota de ciocolata, desertul copilariei atat de bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 300 gr frisca,
  • 1 zahar vanilat bourbon,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 gr zahar pudra,
  • o lingurita de gelatina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şarlotă de ciocolata (cacao):

Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.

Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de pe foc si se amesteca cu cacaoa.

Se pune la rece (eventual pe balcon). Cand s-a racit complet se amesteca frisca.

Asezam sarlota in cupe, o decoram cu frisca si o tinem jumatate de ora la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de ciocolata (cacao)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte