Sper ca aceasta reteta sa va placa ....de data asta nu este o reteta reparata....asta pentru ca am mai facut-o inainte de nu stiu cate ori.
Luam varza, ii taiem cotorul,dupa care desfacem foaie dupa foaie(vreo 15 foi daca varza este mare).Taiem foile de varza in doua lasand la o parte cotorul sau.... dupa preferinta si le punem in apa daca sunt prea sarate.Restul de varza de taie fideluta si se foloseste pentru a pune pe fundul oalei,intre si deasupra sarmalelor.Separat intr-un castron se pune carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mare, orezul (fiert inainte si racit in prealabil),cimbru,marar,piper,sare,vegeta sau delikat si se amesteca bine.Cu compozitia rezultata se fac sarmalute dupa marimea dorita.Se pun intr-o oala uleiul se pune un strat de varza si cele 400 grame de rosii taiate cubulete....se pune un rand de sarmale....iar un rand de varza tocata cu jumatate din cutia de rosii pasate,dupa care se pun 4- 5 foi de dafin si marar,cimbru dupa preferinta.Se mai pune inca un rand de sarmale,varza tocata deasupra cu restul de bulion,marar,cimbru si inca vreo 2-3 foi de dafin.Se adauga apa cat sa treaca peste sarmale si se pun la fiert. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta fierbinte.Dupa preferinta se poate servi costita care a fost pusa in prelabil la fiert impreuna cu sarmalele si cu ardei iute de asemenea.Va doresc pofta buna.