Sarmale

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 7 Mar 2011 | 5231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc sau amestec
  • 2 verze  murate
  • o cana de orez
  • 4-5 linguri de pasta de tomate
  • 2 cepe mari
  • sare,piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa tocat marunt o calim in putin ulei,adaugam orezul si mai lasam putin.Pasta o amestecam cu o cana de apa si o adaugam peste orez si ceapa.Carnea se pune peste amestecul din tigaie,se potriveste de sare si piper.

Alegem foile pentru sarmale si tocam putina varza pentru a pune pe fundul ciaunului;dupa ce punem varza si putina pasta deasupra incepem sa impachetam sarmalele si le asezam una langa alta

Cand am terminat de pus sarmalele punem 2-3 foi de dafin si pasta si continuam cu alt rand,ultimul strat va fi de varza si pasta de tomate.

Se pune apa cat sa acopere sarmalele si lasati sa fiarba(verificati din cand in cand daca sunt fierte si mai puneti apa).Se servesc simple sau cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]