Sarmale

de Ubulika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 5143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata porc 500-600 g
  • 4 linguri orez
  • 1 varza
  • 2 cepe
  • boia dulce
  • sare,boabe piper
  • marar,cimbru
  • bulion
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se opareste varza si se scot foile.In cratita se pun 2 linguri ulei,se caleste o ceapa. Cand e gata ceapa punem 2 linguri bulion si se adauga putina apa.Se mai lasa la foc un minut.

Foile de varza se desprind de pe cotor. La fiecare frunza se taie partea superioara cu nervurile mai mari. In restul frunzei punem umplutura.

Umplutura:carne tocata+piper,sare+ceapa prajita in prealabil+orezul

Modelam sarmalele si le punem in oala pe un pat de varza taiata fideluta.Luam o legatura de marar si cimbru ,legam ,si le bagam in oala.Deasupra sa fie un rand de varza tocata.Se umple cu apa si se da la foc 2-3 ore.Se mai completeaza cu apa cat este nevoie in timpul fierberii.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry