Sarmale cu pleurotus

de dantes in Mancaruri de post, 14 Mar 2017 | 6065 vizualizari

 

Sarmale de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 150 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 100 ml suc de rosi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pleurotus:

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi.

Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii, ciupercile taiate marunt, orezul. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine.  

Se formeaza sarmalele si restul de varza se taie julien. Asezam intr-un vas de lut, un strat de varza taiata, apoi sarmalele si deasupra varza taiata marunt si rosii taiate feli. Se adauga sucul de rosii, cimbru si apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc la cuptor circa o ora.

Se servesc cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

sarmale

2

pleurotus

3

post

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu lapte de soia