Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.
Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.
Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc.
Se pregăteşte compoziţia:
- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;
- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;
- la final se adaugă orezul;
Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele.
Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper.
Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.
Poftă bună!
1
Cratiţa se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.