Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2010 | 11498 vizualizari

 

Am gatit aceste sarmalute cu carne de pasare tocata (din comert) in foi de vita-de-vie, mie imi plac mai tare decat clasicele dar traditionalele sarmalute in foi de varza. Am folosit frunze de vita-de-vie congelate.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata de pasare,
  • 1 ou,
  • 1 ceapa verde,
  • 3 linguri orez,
  • 1 cartof,
  • vegeta,
  • boia,
  • piper,
  • sare,
  • frunze de vita,
  • 2 foi dafin,
  • telina verde,
  • patrunjel verde,
  • 1 rosie mare,
  • 1 cana bulion,
  • cimbru,
  • marar (eu am avut doar uscat, desi era mai bun proaspat),
  • frunze de vita-de-vie,
  • 2-3 fire cabanos (ceva afumat, pot fi si costite).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie:

Intr-un vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit (pe razatoarea mare), orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale. Am preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu piure sau pranzul de duminica II