Sarmale in foi de varza

de irena in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2012 | 8464 vizualizari

 

Un fel de macare apreciat de toata lumea in toata lumea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(amestec vita,curcan,porc),
  • 150 gr orez,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel,
  • marar,
  • patrunjel verde,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • paprika,
  • foi de varza murata,
  • 150 ml suc rosii. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Calesc cepa si orezul in 2 linguri ulei,adaug 75 ml suc rosii,apoi las la racit.

Amestec carnea cu orezul,morcov si patrunjel ras,condimentele.Pregatesc foile de varza ,le desarez si le tai de marimea unei palme.Rulez carnea in foile de varza si asez sarmalele intr o cratita pe un strat de varza tocata si o ramura de cimbru,apoi adaug apa cat sa le acopere.Pun la fiert la foc iute ptr 30 min apoi la foc mic cca 2 ore pana cand e fiarta bine varza si adaug 75 ml suc rosii  si 1 lingurita de zahar.Dau cratita la cuptor ptr inca 20 min ca sa se rumeneasca sarmalele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07 1

23.02.2012, 20:44

Si eu am avut sarmale dar atit de mult imi plac si mai vreau si de la tine o portie ca tare bine arata

Dya Daniela Andrei 1

23.02.2012, 21:21

MARLENA 1

08.02.2014, 18:03

excelente

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]