Sarmale invelite in frunza de plop

de sasha in Vita, 23 Mai 2013 | 4229 vizualizari

 

Probabil va suna ciuadat, dar gustul este incantaor de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g frunze de plop
  • 500g carne de vitel
  • 500g carne de porc
  • 100 g slanina afumata
  • 200g ciuperci
  • 5 linguri tomate ( 50 ml pentru apa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura busuioc
  • 100g orez
  • 3 cepe verzi
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin
  • 2 l apa
  • smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale invelite in frunza de plop:

Frunzele de plop le oparim si le taiem coditele. Carnea o dam prin masina de tocat cu jumatate din slanina, ceapa ,ciupercile si verdeturile se toc marunt ,le adaugam peste carne, la fel si tomate,`orezul, ouale si gustam de sare si piper Luam cate 2 frunze de plop ,le ipreunam si le umplem cu putina compozitie, le rulam si in capete le infigem in interior, ca sa nu se desfaca.

Luam o oala adanca, de preferat sunt cele din lut, daca ne-au mai ramas din frunzele de plop se pun la fundul oalei si se randuiesc sarmalale, printre ele adaugam slanina  si foi de dafin. Combinam cele 50 ml de tomate cu 2 l de apa, amestecam si turnam peste sarmale. Dam la foc mic pentru 2 h si jumatate. Cand scade din apa mai adaugam de fiecare data cam mai este nevoie.

Se servesc cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale invelite in frunza de plop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vita