Sarmalute

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 31 Dec 2011 | 2890 vizualizari

 

Au iesit foarte foarte bune!Pofta mare...

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite
  • 1kg carne porc superior
  • 1/2cutie de rosii in suc
  • 1 leg marar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • o cana mica de orez
  • ulei masline
  • o cana mica de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Am folosit varza murata,se clateste...se pregatesc feliile,se curata de cotor.

Ceapa taiata marunt,morcovul ras si orezul se calesc putin.Dupa ce se raceste putin se amesteca cu carnea si mararul.

Pregatim sarmalutele: in oala in care facem punem 2 linguri de ulei de masline,punem varza tocata marunt,si sarmalutele facute.

Se pune apa cat sa se acopere sarmalele,peste ceaun se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor in jur de 2 ore.

Dupa ceva timp se stropesc cu vin si se completeaza cu apa,adaugam si rosiile si cateva foi de dafin.

Se serveste cu mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti