Sarmalute

de Dea_Dea in Porc, 24 Mar 2013 | 3301 vizualizari

 

Un preparat tare bun!!

 

INGREDIENTE

  • o varza marisoara
  • 2-3 linguri de otet
  • 3 litri apa
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa potrivita
  • 2 pumni de orez
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • bors magic
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Apa se pune la clocotit cu otetul, cand clocoteste se pune varza scobita, se lasa pana cand se inmoaie, iar apoi se desprind frunzele (eu le tai in doua sau in patru )

Carnea se pune in castron , orezul se spala si se pune peste carne.

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, pana devine aurie, se adauga pasta de rosii, sare, piper,cimbru , marar, se mai lasa 5 min apoi se lasa la racorit si se pune peste carne si orez.

Se amesteca bine si se formeaza sarmalutele. Mie mi-au iesit 46 :D

Se pune apa cat sa le acopere si se pune la foc mare pana da in clocot iar apoi se da focul mic si se fierb. Cand sunt aprope fierte  se pune sucul de rosii si borsul magic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman