Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 8527 vizualizari

 

Ce bune sunt sarmalutele de post....
Eu le prefer reci servite ca aperitiv sau antreu.

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de vita de vie
  • 150 g de orez
  • 4 cepe albe mijlocii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 g sos de rosii de casa- reteta aici (sau in conserva)
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • apa
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 50 gr nuci (facultativ)
  • patrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume:

Curatam si taiem ceapa marunt.

Curatam si radem morcovul.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.

Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.

Spalam bine cu apa rece foile de vita.

Incepem sa facem sarmalele.

Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul 

Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute. 

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

TIPS-URI

1

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ghebe