Sarmalute in foi de vita

de Hutzanca in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2009 | 5597 vizualizari

 

Mi-e si rusine sa spun,ca am mancat 14 sarmalute odata cand am avut ocazia sa gust prima data in viata mea.Atat de mult mi-au placut.Langa ele,pe farfurie erau si feliute de la maie,iar cel care le-a facut,pt ca era un barbat,mi-a zis ca sunt foarte bune si asortate cu masline verzi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g frunze conservate
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 50 g orez fiert
  • patrunjel tocat marunt
  • 500 g carne tocata de miel sau vita
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g unt cubulete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Frunzele de vita se oparesc 5 minute si se aseaza pe o planseta cu partea mata in sus.Ceapa,orezul,patrunjelul si carnea tocata se amesteca intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper.Se formeaza sarmalute,se pun intr-un vas mai mare.Peste ele se aseaza cubuletele de unt si se acopera cu apa.Se fierb apoi la foc mic 35-40 minute,cu un capac deasupra indicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez basmati cu costita de porc la tigaie