Sarmalute in foi de vita

de Ana_Maria269 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 3798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de carne de porc tocata
  • 500g de carne de pui tocata
  • aprox. 50 de foi de vita
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de bulion
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente
  • 1 cana de bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Cele 100g de orez se spala si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei. Se sting cu o ceasca de apa fierbinte. Se fierb cam 10 minute, se adauga legatura de patrunjel tocata. Se pune sare, piper dupa gust. Se amesteca compozitia cu orez cu carnea si se impletesc aproximativ 50 de sarmale de marime mijlocie. Se pun la fiert cu apa fierbinte cam 1h pe aragaz si inca 1h in cuptor. Cu jumatate de ora inainte de a le scoate din cuptor se oparesc cu o cana de bors in care am amestecat cele 2 linguri de bulion. 

TIPS-URI

1

  Se pot servi cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute asortate