Sarmalute in foi de vita

de Sim0na in Porc, 27 Mar 2012 | 5058 vizualizari

 

Din pacate pozele nu sunt foarte reusite...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa potrivita
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • frunze de vie
  • 200 g orez cu bob lung
  • rosii in bulion
  • sare
  • delikat
  • piper
  • crengute marar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Se toaca ceapa marunt, si se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, apoi se pune orezul, cimbrul, condimentul ptr sarmale, sare, piper, delikat.

Se aleg frunzele de vita de vie, apoi se ia din compozitie si se formeaza sarmalutele (mie mi-au iesit 50 de sarmalute).

Se pun intr-un vas, adaugandu-se crengutele de marar, apoi se pun rosiile si apa cat sa le acopere.

Se da la cuptor pentru 2 ore la 150 grade (cuptor curent).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

28.03.2012, 23:54

Foarte apetisante
Norocoaso!Eu cand am musafiri rulez 1 kg de frunze de vitza si aici se cumpara cand ies primele pe piata ca sa fie mai mici si mai fragede
Am mai invatat in Iordania ca frunzele cele mai bune pentru sarmalutze sunt cele de la strugurii negrii , fiind foarte fragede.
O seara buna!

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 00:01

arata tre bine

Sim0na 1

29.03.2012, 15:20

Mihaela, eu am frunze de la soacra mea... habar n-am de unde si cand se culeg dar sar-mana de informatie! Pupici
Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]