Sarmalute in foi de vita de vie

de silvi0ara in Mancaruri cu carne, 29 Iun 2010 | 5901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata-amestec vita si curcan
  • 2 linguri orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 frunze menta proaspat tocata
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura pasta de tomate
  • foi de vita de vie
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie:

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde.

Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.

Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de vita si se ruleaza de la cotor spre varf.Intr-o cratita se pune pe fundul ei cateva frunze de vita,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti