Sarmalute in vas roman

de corina241 in Porc, 7 Ian 2011 | 6600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze de marime potrivita
  • 1kg carne tocata amestec(vita si porc)
  • 2-3 cepe de marime potrivita
  • 2 linguri de orez
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • afumatura,felii de kaiser,carnaciori afumati
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • 2 linguri de bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in vas roman:

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem in continuare ouale, sarea si piperul.Cu aceasta compozitie umplem foile de sarmale.

Se taie foile de varza in asa fel incat sa se inlature nervurile mai groase dinspre cotor.

Luam cate o foaie de varza,o lingura din compozitia de carne si incepem sa impachetam rand pe rand fiecare sarmaluta.Varza ramasa o taiem marunt si o asezam pe fundul vasului.Asezam cate un rand de sarmale,apoi presaram cu boabe de piper,foi de dafin sin bucati de afumatuta.Apoi urmatorul strat de sarmale,adaugand si pasta de tomate unde si unde,terminand cu un start de sarmalute peste care punem 2 foi de varza intregi.Adaugam o cana de apa,acoperim vasul de lut si-l dam la cuptor.Prima parte a timpului la foc mare,incercand sa invartim vasul stanga -dreapta din cand in cand.Apoi la foc potrivit pana ce carnea a fiert,varza a devenit mai moale si a prins usor crusta.

Servim cu malaiguta,ardei iute si-o lingura de smantana!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

08.01.2011, 07:47

mi-ai facut pofta de sarmale ca nu am mai mancat de multa vreme de anul trecut,?

alinutzika 1

08.10.2011, 15:02

tare bune facute asa

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:45

foarte frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc la cuptor