Savarine

de Julie in Prajituri, 31 Oct 2010 | 15510 vizualizari

 

Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
O reţeta franţuzită de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua,
  • 100 g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 1 cana faina,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 70 g unt topit,
  • 1 lingurita drojdie uscata

Sirop:

  • 250 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura cu lichior de portocale

Si in plus:

  • frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina.    Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.  
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .
Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea  il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa