Savarine

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Oct 2013 | 14429 vizualizari

 

La sfatul Gabytei am ales varianta cu drojdie ca aduce cel mai mult cu cea de cofetarie. Intr-adevar aduce bine si a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 15g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 125g zahar
  • esenta de rom

UMPLUTURA:

  • 200ml frisca lichida
  • 150ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de  sare, faina si se amesteca bine.

Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

Cand si-a dublat volumul se pune in formele unse cu unt.

Eu le-am facut in formele de briose de silicon.

Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumenesc putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

Cand este rece se amesteca esenta de rom.

Savarinele se intorc cu partea din forma in sus si se taie la fiecare un capacel.

Se insiropeaza bine, bine.

Pentru frisca se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.

Se pune frisca sub capacele savarinelor si capacelul se unge cu dulceata de capsuni.

Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca se folosesc formele de briose este mai usor daca se folosesc si hartiile speciale pentru pus in forme.

2

Insiroparea este bine sa se faca de mai multe ori la interval de un sfert de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (52)

Bunica 1

31.10.2013, 21:43

frumoase si gustoase!

MotanLaOale 1

31.10.2013, 22:19

str8kiss 1

08.12.2013, 14:00

Arata f bine! cate forme de briose ai folosit pt reteta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine