Savarine cu fructe

de ela in Prajituri, 17 Oct 2010 | 8662 vizualizari

 

Nadina mi-a facut o pofta nebuna cu savarinele ei,asa ca m-am apucat sa imi fac,pentru ca asa ne-a invatat Miha:daca vrem ceva,sa ne facem:))) Si cu ocazia asta am inaugurat formele de briose si setul de boluri ca sa nu le mai tin de bibelouri in bucatarie,cum spunea Ionix:))))

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 7linguri de pesmet
  • Pt umplutura:
  • 400ml frisca lichida sau smantana dulce
  • 2linguri zahar
  • 1plic intaritor de frisca
  • Pt sirop:
  • 250ml apa
  • 150gr zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • Mai avem nevoie de
  • 400gr fructe de padure congelate
  • 1plic gelatina
  • 1lingura de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu fructe:

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine.

In compozitia de galbenusuri punem treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri si omogenizam bine.

Ungem cu unt formele de savarine si le tapetam cu faina,apoi cu o lingura punem aluatul.Dam la cuptorul preincalzit 15minute pana blatul se rumeneste frumos.

Intre timp punem la fiert zaharul cu apa si dam cateva clocote,apoi adaugam esenta de rom.Fructele de padure puse la dezghetat din timp se acopera cu lingura de zahar.

Scoatem blatul de savarine din forme si taiem la fiecare savarina un capacel(savarinele se pun invers decat au fost coapte).Cu o lingura insiropam savarinele,bine.

Frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca le mixam bine.

Gelatina se amesteca cu 2linguri de zahar si 250ml din zeama ramasa de la decongelatul fructelor de padure si punem la fiert 1minut-2.

Pe fiecare savarina punem un fruct de padure,apoi cu un sprit ornam baza.Punem capacelul,il ungem cu putina gelatina si deasupra mai punem un mot de frisca.

Lasam la frigider cateva ore,savarina este gustoasa doar daca este foarte rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

pe 13.05 la 09:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"