Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

de Catalina L in Porc, 18 Aug 2019 | 2898 vizualizari

 

Prima reteta de gratar anul acesta.
Cum este o reteta cu carne marinata in sos, am folosit o folie de silicon speciala pentru gratar.
Gratarul era curat astfel la sfarsit .
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/scarita-de-porc-ribs-cu-sos-de-caise-la.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g scarita de porc

Marinata :

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 caise proaspete taiate felii
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar:

Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.

Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.

Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.

Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de caise.

Acoperiti cu foaia de aluminiu si dati la rece 2-3 ore.

Incalziti gratarul.

Puneti carnea fara sos direct pe gratar si ungeti-o in mod regulat cu sosul de caise.

Eu am pus-o cu tot cu sos pe o folie speciala pentru gratar.

O puteti inlocui cu o foaie de aluminiu.

Puneti capacul (daca aveti ) si lasati 15-20 minute pe fiecare parte.

Intoarceti-o si ungeti-o de cateva ori.

Am pus si cateva caise si rosii cherry.

Am taiat scarita bucati dupa 20 minute.

Serviti-o calda cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Friptura" de porc