Scoici Saint Jacques à la Phiphi

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Feb 2015 | 4747 vizualizari

 

Reteta de la al meu sot francez parizian din tata-n in fiu :-))

Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de smantana
  • unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques à la Phiphi:

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.

Dati-le apoi bine prin faina.

Într-o tigaie întinsă, încingeți untul.

Sotați la foc mic carnea de scoici Saint Jacques, pe ambele părți. Adaugati usturoiul tocat fin. Condimentati.

Colorati-le bine timp de 5 minute.

Scoateti carnea de scoici si rezervati.

Adaugati in tigaie 3 linguri de smantana si o lingura  de faina.

Amestecati bine, gatiti 2 minute si puneti peste carnea de scoici si peste garnitura.

Ca garnitura am facut orez cu vasul Tupperware -vezi reteta aici

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Partea portocalie este comestibilă

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques à la Phiphi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

simona72 1

22.02.2015, 23:12

Nu am papat niciodata, dar cred ca mi-ar placea tare mult...vin la tine

Catalina L 1

23.02.2015, 11:02

veniti veniti este inca sezonul de scoici saint jacques

mihaelar63 1

23.02.2015, 16:04

Am aflat lucruri noi.Eu credeam ca icrele se pun separat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu prosciutto si creveti