Scoici St Jacques cu praz si clementine

de Catalina L in Fructe de mare, 10 Mai 2019 | 3275 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
 Ne plac mult scoicile Saint Jacques proaspete si profitam caci este inca sezonul lor.
O reteta festiva, foarte fina care va place tuturor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/scoici-st-jacques-cu-praz-si-clementine.html

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici de saint-jacques
  • 1 praz
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingurita de pudra de fond de vitel
  • zeama de la 2 clementine
  • 2 cepe salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g de unt
  • sare, piper
  • paprika afumata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici St Jacques cu praz si clementine:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt.

Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa.

Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute.

Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si rezervati.

Amestecati zeama de clementine cu pudra de vitel, puneti piper.

Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.

Incalziti untul intr-o tigaie si puneti usturoiul tocat marunt.

Prajiti scoicile rapid pe toate partile. Puneti sare, piper.

Scoateti nucile si rezervati.

Varsati zeama de clementine in tigaia unde ati prajit nucile de st jacques, amestecati si reduceti sosul la foc iute timp de 2 minute.

Pregatiti farfuriile, puneti un strat de praz, deasupra nucile de st jacques si varsati sosul de clementine deasupra. Le-am servit cu orez natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St Jacques cu praz si clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]