Pregatim un aluat moale obisnuit in care adaugam cele doua linguri de parmezan ras , pe care il lasam la crescut pentru o ora.Dupa care curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri ,iar fiecare felie o taiem in doua,punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si un catel de usturoi ,lasam sa se incalzeasca bine ,fara a arde usturoiul si punem cartofii cu jumate de pahar de apa ,adaugam rozmarinul si alte condimente(dupa gust) . Lasam pe foc pentru 10 -15 minute.Pregatim si sucul de rosii ( intr-o cratita cu 2 linguri de ulei il coacem pentru cateva minute la foc mic ,adaugam si origano).
Pentru ''turtite semiluna '' : luam jumatate din aluat si intindem o foaie ,formam cercuri pe care le umplem cu suc de rosii si cascaval.Inchidem bine fiecare cerc in doua (sub forma de semiluna)si le punem intr-o tava.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °.
Pentru ''cosulete cu cartofi'' : Din aluatul ramas intindem o foaie subtire ,taiem cercuri cu un pahar(forma) .Pregatim formele , le ungem usor si fixam cate un cerc de aluat incercand sa i dam forma unui cosulet.Umplem cu cartofii care s-au racit si peste fiecare punem cate o lingurita de suc de rosi sau chiar o bucatica de rosie.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °