Sfincione sicilian

de RuxyRux in Pizza, 27 Ian 2017 | 6404 vizualizari

 

Sfincione este echivalentul sicilian al unei pizza. Sicilienii sustin ca ei prepara aceste gustari delicioase cu mult timp ca pizza sa inceapa sa fie preparata in Italia continentala.
Deci pizza timeeeeeeeeee! Noua ne-a placut mult!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 30 ml ulei masline extravirgin ( 2 linguri)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingurita 1/2 sare
  • 1/2 lingurita zahar granulat
  • 1 plic drojide uscata

Topping:

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura floarea soarelui ( sau tot de masline)
  • 2 cepe tocate
  • 8 masline negre (sau optional)
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 6 linguri branza Pecorino razuita( sau cascaval daca nu aveti)
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfincione sicilian:

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.

Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4  bucati, fiecare bucata se intinde intr-un cerc cu dimensiunea de aprox  15 - 18 cm in diametru. Eu le-am intins pe o foaie pergament. Se unge aluatul cu ulei , se pune deasupra o folie si se lasa la crescut la loc cald timp de 10 sau 15 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 220 de grade C.

Toppingul se prepara amestecand rosiile tocate cu usturoiul si cu o lingura de ulei de masline, plus putina sare.

Se ridica folia de pe aluat se pune toppingul de rosii, se pune branza( sau cascavalul), deasupra oregano, busuioc, piper (daca doriti ) si se stropeste totul cu ulei de masline( optional).

Se coace pizza siciliana timp de 20 de minute.

O bunatate!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfincione sicilian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]