Slanina fiarta in moare

de Lau in Mezel de casa, 6 Ian 2020 | 5226 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • piper alb macinat
  • boai de ardei dulce
  • usturoi granule
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in moare:

Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam.

Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca este nevoie mai completam cu apa.

Punem la foc mic sa fiarba cca 1 ora, pana ce intra usor furculita.

Scoatem pe un tocator care il vom aseza deasupra unui vas (adaugam un tocator deasupra cu o greutate), lasam sa se raceasca cca 30 min, dupa care presaram boia de ardei amestecata cu usturoi.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o invelim in folie si o pastram la frigider sau congelam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in moare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]