Snitel vienez

de T I M E A in Vita, 20 Mar 2015 | 7613 vizualizari

 

Snitelul vienez este o reteta veche din secolul al XIX -lea din Austria si se face din carne de vita si cu pesmet. Fraged in interior si crocant in exterior, snitelul vienez se serveste in general cu cartofi si o felie de lamaie. In zilele noastre acest snitel se face si din carne de pui, curcan sau porc si toate variantele sunt gustoase, dar parca tot reteta originala e cea mai buna. Eu am folosit o carne frageda de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel (vita)
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne.

Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore).

Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul.

Trecem bucatile de carne pe rand prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

21.03.2015, 21:33

Oare cine nu iubeste snitelele?

mirela0911 1

22.03.2015, 13:12

Ce bine arata!

T I M E A 1

22.03.2015, 18:49

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez - Wiener Schnitzel