Socata reteta bunicii, cu scortisoara

de mihaelar63 in Bauturi, 7 Iun 2014 | 3421 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Cu mare rusine marturisesc ca aceasta este prima mea socata .Dupa ce am ,, studiat '' retetele bucatarasilor si am mai intrebat in stanga si in dreapta ,, Tu cum faci socata ? '' am preparat ce urmeaza . Cu multi ani in urma am incercat sa beau ceai de soc si nu m-a incantat , asa ca nici cu socata nu m-am riscat . Dar gustand recent am fost cucerita .

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4.5 l apa
  • 4-5 flori de soc
  • 500 gr zahar
  • 500 gr lamai (2 lamai mari)
  • 100 ml otet mere
  • 2 batoane scortisoara
  • 1 lingura rasa de orez
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu scortisoara:

Socata reteta bunicii

Intr-un pet  de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit .

Am agitat bine recipientul sa se amestece .

Am lasat  amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita .

Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se strecoara si se pune in sticle mai mici la frigider .

Am obtinut o socata usor sifonata datorita boabelor de orez si aromata datorita scortisoarei

TIPS-URI

1

Boabele de orez ajuta la obtinerea unei socate usor sifonate .

2

Am ales sa dau aroma cu scortisoara pentru ca aceasta este hipoglicemianta si hipotensoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

07.06.2014, 20:24

La mine s-a terminat!

Rocsi 1

07.06.2014, 21:36

Interesanta combinatia cu scortisoara

mirela0911 1

09.06.2014, 09:54

Ce combinatie! cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii