Socata reteta bunicii diferita

de MotanLaOale in Bauturi, 10 Iun 2014 | 7806 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Mi-a venit ideea cand faceam socata si cautand in frigider lamaile am dat peste doua portocale. Am zis de ce nu! A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii diferita:

Socata reteta bunicii

Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.

Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.

Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan.

Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan.

Se taie cuburi cealalta portocala cu coaje cu tot si se pune in borcan.

Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.

Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.

Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.

Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.

Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.

Este naturala si este foarte buna, cu gust usor de portocala!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii diferita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii aromata si parfumata