Soft French Bread Rolls

de Rocsi in Piine, 21 Sep 2017 | 6176 vizualizari

 

Reteta asta m-a cucerit la prima vedere. Cum a pus Carmen poze cu painicile astea, cum am salivat. Am zis sa le incerc si eu, sa vad ce si cum. Au iesit niste pufosenii irezistibil de bune, nemaipomenite, grozave! Asa ceva sa tot faci si sa tot mananci, pe cuvant de moldoveanca!

Multumesc mult Carmen pentru reteta asta minunata! 

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 180 ml apa
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 50 unt de la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soft French Bread Rolls:

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata.
Adaugati laptele si apa, caldute.
Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta.
La final, puneti untul taiat cubulete si framantati sa fie bine incorporat.
Acoperiti aluatul si il lasati la dospit o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnati pe masa de lucru si il impartiti in 12 bile.
Luati prima bila, o intindeti sub forma unui dreptungi, apoi rulati. La fel procedati cu toate.

Asezati painicile obtinute intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si le lasati 15 minute la odihnit.
Bateti oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungeti.
Presarati mac si susan deasupra.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

Daca va mai raman, le pastrati intr-un bol acoperit bine cu folie alimentara.
Sunt grozave si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soft French Bread Rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

08.05.2019, 20:26

Ela sa stii ca sunt dementiale, super pufoase, super bune!

ela 1

08.05.2019, 23:49

De cand le-am vazut numai la ele imi sta gandul,nu am mac si susan,dar daca reusesc maine sa merg la cumparaturi,le fac!

Rocsi 1

09.05.2019, 18:39

Le poti face si simpla sau cu seminte, nu conteaza! Eu le pregatesc destul de des de cand le-am descoperit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de brutar