Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel

de Satisfyyourcravings in Somon, 20 Mai 2013 | 4620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 300 grame file de somon cu piele, tăiat în 2 bucăți
  • 1 1/2 linguriță ulei de măsline
  • sare/piper
  • Pentru pesmet:
  • 2 linguri pesmet
  • 7 grame unt nesărat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • Pentru crema de muştar:
  • 10 grame unt
  • 1 ceapă roșie mică, tocată
  • 1 căţel usturoi, tocat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar lapte degresat
  • 1 1/2 lingurițe muștar Dijon
  • Pentru orez:
  • 1/2 măsură orez basmati
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță mix de ierburi italiene
  • 150 grame sparanghel
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel:

Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie.

Pentru somon, se încălzeşte uleiul, apoi se adaugă bucăţile de somon presărate cu sare şi piper, prima dată cu partea cu piele în jos şi se prăjeşte câte 5-6 minute pe parte. Se scoate pe prosoape de hârtie.

Pentru crema de muștar, se încălzește untul, se adaugă ceapa și usturoiul, se gătesc 1-2 minute, apoi se adaugă vinul. Se lasă la fiert 2-3 minute, până când s-a redus puțin. Se adaugă laptele și muștarul și se amestecă cu un tel până se îngroașă, 2-3 minute. La final, se adaugă sare și piper.

Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute.

Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită. Se amestecă cu uleiul, ierburile, sparanghelul, sare și piper.

Se așează orezul în 2 farfurii, se așează somonul deasupra, apoi crema de muștar, iar la final pesmetul aromatizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de mustar