Somon crocant cu legume

de amalia01 in Mancare copii, 16 Iul 2019 | 1642 vizualizari

 

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg mereu variantele autohtone, mai cunoscute sau cel proaspăt pescuit.



" Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 2 buc medalion de somon
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper alb
  • 2 lgt de unt
  • 100 ml apă
  • legume ( rondele de morcovi, mazăre, conopidă, porumb dulce)
  • Eu păstrez întotdeauna la congelator, în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți, mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant cu legume:

Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute.

Între timp îți pregătești legumele.

Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante.
Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust.

Servești totul imediat, alături de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat