Somon cu garnitura verde

de danakarin in Somon, 13 Ian 2013 | 3870 vizualizari

 

Am ales acest titlu pentru ca ca nu stiu cum se cheama leguma aceasta si anume Mangold in germana. Am gasit ceva de genul sfecla furajera, este evident din familia sfeclei, dar furajera...oricum Mangold e o planta la care se folosesc atat frunzele cat si nervurile si petiolul care sunt de culoare alba si au alt timp de fierbere. Mie imi place caare o aroma speciala si se preteaza de minune in quiche-uri sau omlete, dar si in salata de cartofi. Azi am ales aceasta varianta, ca si garnitura la peste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g Mangold
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • 4 bucati de fileu de somon de aprox. 125 g.
  • ulei de masline
  • 80 ml de vin alb
  • 80 ml de smantana dulce
  • sare
  • piper
  • un pic de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura verde:

Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.

Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba  si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.

Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.

Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.

in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.

Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANNA_46 1

13.01.2013, 18:13

Foarte buna combinatie

RuxyRux 1

13.01.2013, 23:19

Grozav de bun!

Sandie 1

02.02.2013, 17:41

Este o leguma pe care o gasiti in bucataria chinezeasca si se numeste Bok Choy sau varza chinezeasca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon si legume in stil chinezesc