Una dintre cele mai simple metode de a pregati pestele este la cuptor, alaturi de legume. Il poti combina cu diverse ingrediente si este un preparat usor si sanatos.
Pentru acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos, am folosit urmatoarele ingrediente: somon, rosii, ardei gras, masline, capere, lamaie.
Cum se prepara acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade C.
Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu.
Pune 2-3 linguri de ulei de masline, apoi asaza fileurile de somon. Asaza deasupra rosiile cherry, ardeiul gras taiat bastonase, maslinele, o mana de capere si cateii de usturoi.
Condimenteaza cu sare si pune un fir de rozmarin. Poti pune condimente dupa gust.
Feliaza lamaia si asaza-le feliile peste toate ingredientele.
Coace in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, pana cand somonul devine opac si se rupe usor cu furculita, iar rosiile sunt coapte si usor caramelizate.
Serveste imediat, cu o garnitura de orez sau salata.