Somon cu sos de lamaie, portocala si vin

de Oana in Somon, 3 Ian 2010 | 9758 vizualizari

 

Inspirata de Adinuta, am pregatit acest somon pentru noaptea de Revelion! Poza e putin "aburita" :)), dar super delicios preparatul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu capere
  • 3 linguri masline verzi fara samburi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de lamaie, portocala si vin:

Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu am pregatit pestele dimineata si seara l-am pus in cuptor.

Se pune la tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de lamaie, portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

08.01.2010, 16:40

Pai s-a papat tot in noaptea de Revelion Dar cu siguranta va opresc data viitoare

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:43

minunat

mihaelar63 1

07.12.2019, 23:28

Merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu cartofi la aburi