Somon la gratar

de adriana65 in Somon, 21 Iun 2013 | 12370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 medalioane de somon
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1 linguriţă rozmarin uscat
  • - 1 lingură sos de soia
  • - 1 lingură muştar franţuzesc
  • - 1/2 linguriţă piper
  • - sare
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 lămâie
  • - 1/2 linguriţă pastă de ardei iute Eros Pista
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar:

Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet.

Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de câteva ori  pentru a se amesteca ingredientele. Sosul rezultat se pune peste medalioanele de somon, se amestecă bine  şi se dă la frigider pentru 2 - 3 ore.

Medalioanele de somon se pun pe grătarul încins unde se lasă 7-10 minute pe o parte apoi se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai lasă pe grătar 6-7 minute. Pe bucata mea de somon am pus şi pastă de ardei iute. 

Un deliciu. Noi l-am servit cu broccoli dar este la fel de bun lângă o garnitură de cartofi sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar