Ne place somonul și cel proaspăt și cel afumat, iar azi am preparat somon la grill cu condimente și roșii cherry, și a ieșit o bunătate.
L-am tinut la macerat câteva ore într-un sos de soia și a iesit foarte gustos.
L-am servit simplu, fără mămăliguță, cu cartofi natur și roșii cherry trase, de asemeni ,la grill.
Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Nu punem multă sare, pentru că este sosul de soia destul de sărat. Adăugăm mierea, zeama de lămâie, râșnim puțin chili, apoi completăm cu sosul de soia. Amestecăm bine sosul rezultat și ungem somonul cu acesta pe ambele părți apoi îl dăm la frigider într-o caserolă acoperită și îl lăsăm 2 ore, timp în care îl mai amestecăm prin sos să se marineze bine. După acest interval, scurgem somonul bine, îl ștergem cu prosop de hârtie absorbant și îl preparăm la grill, câte 10 minute pe fiecare parte, Punem alături de el și crenguța de roșii cherry , frunze de busuioc, crenguțe de rozmarin pentru un plus de arome și ardeiul iute. După ce este preparat, îl mai stropim cu sosul rămas de la marinadă, dar nu exagerăm. Servim acest somon la grill cu condimente și roșii cherry, alături de garnitura preferată, cartofi natur în cazul nostru, dar merge și cu mămăliguță.