Sos caramel

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 7301 vizualizari

 

Mi-a ramas frisca dupa sarbatori pe care n-am folosit-o,si m-am gandit sa fac ceva din ea in loc sa ramana uitata prin frigider. Si,gandindu-ma ce sa fac,mi-a venit si ideea. Sos caramel....Se pastraza bine si-l pot folosi la diverse ocazii. Sau,doar cand am pofta de ceva dulce si cremos.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 2 cani zahar(de preferat brun)
  • 1 cana frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte repede deoarece se intareste zaharul la adaugarea friscai.(nu am incercat sa incalzesc putin frisca)

Se lasa la racit amestecand din cand in cand pt o compozitie neteda. Cand inca mai este cald se pune intr-un borcan care se pastraza la frigider. Inainte de folosire se incalzeste sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

13.01.2014, 19:49

JulyCris 1

13.01.2014, 23:00

2014,multumesc! voi incerca si asa

Ina 1

18.01.2014, 13:45

delicios, sosul! Bun venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel