Sos de ciuperci, cu smantana

de RODIMUR in Sosuri, 19 Mai 2019 | 14229 vizualizari

 

Ne plac mult sosurile, pentru că dacă sunt alese/făcute bine, ele pot pune în valoare orice preparat. Unul dintre sosurile pe care le prepar adeseori este acesta, cu ciuperci champignons și cu smântână. Este un sos foarte bun cu paste, cus-cus, sau la o garnitură care însoțește un preparat din carne slabă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 75-100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mici
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1 lingură de făină albă
  • 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ciuperci, cu smantana:

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc.

Se pune în tigaie uleiul și apoi untul feliat, ca să se topească mai repede.

Se călește ceapa și apoi și usturoiul, la foc mic, în tigaia cu unt și ulei de floarea soarelui.

Se adaugă ciupercile tăiate și se înăbușă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat. Se adaugă 100 ml de supă de legume (sau de supă concentrată) și se fierb ciupercile la foc mediu, până ce se pătrund și scade lichidul.

Între timp se amestecă smântâna cu făina albă, se subțiază cu 100 ml de supă de legume (concentrată) și se adaugă în tigaia cu ciuperci scăzute.

Se prepară sosul la foc mic, amestecând în el întruna, timp de 6-7 minute, până ce ajunge la consistența dorită. 

Se condimentează cu sare și piper, se ia tigaia de pe foc și se adaugă mărarul tocat.

Se folosește imediat, fierbinte, la paste, cus-cus, garnituri la preparate din carne slabă.

TIPS-URI

1

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un miros și un gust rău, trebuie să folosiți și puțin ulei de floarea soarelui.

2

Tăiați ciupercile, dar nu în bucăți foarte mici.

3

Puteți folosi și alt fel de ciuperci, nu numai champignons.

4

Dacă nu aveți la îndemână supă de legume, puteți folosi supă concentrată, sau pur și simplu apă.

5

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe de făină, când o adăugați în smântână.

6

Subțiați smântâna cu supă de legume (concentrată), sau cu apă simplă.

7

După ce adăugați smântâna în tigaia cu ciuperci, trebuie să fierbeți sosul la foc mic timp de 6-7 minute, amestecând întruna în el.

8

Condimentați sosul după gust cu sare și piper, la sfârșitul preparării.

9

Cine nu agreează mărarul, se poate lipsi de el.

10

Folosiți sosul imediat, fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde