Sos de rosii cu aripiare de pui

de cicilica in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2010 | 5062 vizualizari

Sos de rosii cu aripiare de pui

 

INGREDIENTE

  •  1 caserola aripioare pui,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 1ardei iute, (acesta este facultativ,deoarece nu toata lumea maninca picant),
  • 6-7 rosii,
  • 3 cepe mijlocii,
  • 4-5 graunti de usturoi,
  • sare
  • piper,
  • delikat,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu aripiare de pui:

Aripiarele se spala se sterg de apa cu un prosop de hirtie,apoi se condimenteaza cu sare, piper, delikat si se pun la prajit ,in uleiul incins, la foc moderat.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 litrii. Cind aceasta a clocotit se oparesc rosiile .Acestea se curata de coaje si se toca cubulete.Cind aripioarele sunt parajite se scot pe o farfurie ,iar in uleiul rezultat (acesta nu trebuie sa fie ars) se pune ceapa si ardeii taiati julien, impreuna cu o ceasca de apa si se calesc pina ce ceapa este bine inmuiata.Se adauga si usturoiul taiat feliute si se mai tine 10 minute.apoi rosiile taiate cubulete.Se firbe la foc mic pina ce rosiile se inmoaie,se pun si aripioarele .Continuam sa fierbem pina ce sosul se leaga si  scade se  condimenteaza cu sare , piper , delikat dupa gust.Noi am servit cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu aripiare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]