Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

de _Alina_ in Conserve, 15 Oct 2013 | 8801 vizualizari

 

O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;) Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 3800 g rosii coapte
  • 1 kg gogosari (fara cotor si seminte)
  • 1-2 foi dafin
  • 3 lg zahar
  • 1/2 lg sare pentru muraturi
  • 1 ramura busuioc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna):

1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.

2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.

3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).

4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.

5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.

6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.

  Nota!
1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.
2. Gogosarii ii puteti coace. 
3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.
4. Puneti sare dupa gust.

Din cantitatile date ai iesit 7 borcanele de 370g!

 Aici gasiti reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.10.2013, 13:10

Imi place mult acest sos

diaconta 1

15.10.2013, 22:16

Lia_ 1

16.10.2013, 15:38

n-am facut dar poftesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Otet de salvie