Sos Gorgonzola - Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat

de ionix in Pt. carne, 11 Ian 2010 | 50977 vizualizari

 

Descoperă deliciul unui sos Gorgonzola fin și cremos, perfect pentru a învălui pastele proaspete sau pentru a îmbogăți gustul unei fripturi suculente. Cu o combinație de brânză Gorgonzola, smântână și ierburi aromate, acest sos adaugă o notă bogată și complexă oricărei mese. Savurează bucatele tale preferate cu acest sos delicios, care va încânta cu siguranță papilele gustative și va aduce un plus de rafinament farfuriilor tale.
Pentru Sos Gorgonzola -  Rețeta ușor de preparat pentru un deliciu cremos și aromat ai nevoie de următoarele ingrediente: gorgonzola, smântână, unt, vin alb.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sos Gorgonzola -  Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat
  • 150 g gorgonzola
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • circa 50 ml vin alb sec
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Gorgonzola - Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat:

 

Cum se prepara Sos Gorgonzola -  Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat

La foc mic se topeste untul.

Peste untul topit se adauga branza gorgonzola si se lasa pana se topeste, amestecand din cand in cand (pentru a nu se prinde).

Dupa ce branza s-a topit, se adauga smantana treptat. 

Dupa ce am incorporat smantana cu restul compozitiei, se adauga vinul si se amesteca bine.

Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi luam dupa foc.

Eu am servit alaturi de Pui marinat la cuptor si un pahar cu vin alb sec.

Poti servi acest sos cu un Gyros de pui sau cu un Piept de pui la gratar si o salata mixta.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Gorgonzola - Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionix 1

09.02.2010, 17:51

eu sunt o mare devoratoare de branzeturi...
am mancat de cateva ori dar pe tartine, la restaurant.... ah, si o data cu somon... mi-a placut foarte mult dar n-am mai mancat de foarte mult timp... eu personal, n-am cumparat pana acum... o sa-mi iau
dintre branzeturile frantuzesti, cel mai mult imi place brie... brie e dementiala, imi place la nebunie... am avut acum vreo cateva saptamani 500g si-am mancat ca sparta singurica

nadina73 1

04.10.2010, 01:29

super 5 f si la favo

simona72 1

06.10.2014, 16:52

Foarte bun sosul!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu rosii