Sos marocan Chermoula

de mihaelar63 in Sosuri, 18 Mai 2019 | 7297 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat.
Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.
 Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.


  Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat verde- reteta originala prevede ca varianta coriandru verde -[ am avut cultivat in gradina si nu m-am amorezt de el ]
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 lingurite boia ardei
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayen macinat
  • 1 lingurita sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marocan Chermoula:

  1. Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor.
  2. Stoarceti lamaia.
  3. Curatati si pisati usturoiul.
  4. Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde.
  5. Amestecati toate condimentele intr-un bol.
  6. Am folosit jumatate din cantitate pentru salau la cuptor.
  7. Cealalta jumatate am pastrat cateva zile in frigider, in borcan cu filet.
  8. Cu restul de sos Chermoula am marinat carnea pentru o friptura.

TIPS-URI

1

Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

2

Daca folositi sosul chermoula pentru marinare trebuie diluat cu putina apa . Dupa reteta de mai sus se formeaza un sos mai gros .

3

Sosul poate fi pastrat la rece ,in frigider , in borcan cu capac , timp de o sapatamana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marocan Chermoula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

19.05.2019, 08:07

Bun!

simona72 1

20.05.2019, 19:01

Raluca57 1

24.05.2019, 15:33

F bun! L-am folosit ca sos și ne-a plăcut mult. Precis este excelent că marinada, îl voi incerca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine si crema de branza