Sos napolitan la borcan

de Lau in Sosuri, 20 Aug 2021 | 5465 vizualizari

 

M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/sos-napolitan-la-borcan-84133.html
Multumesc Ksenya o reteta care a devint parte din colecita retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii coapte
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • piper
  • busuioc proaspat
  • 5 linguri de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos napolitan la borcan:

Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava).

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii.

Procedam la fel cu usturoiul,adaugam busuiocul rupt bucati(eu am pus 4 frunze potrivite)

Stropim rosiile cu uleiul de masline si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.

Trasferam rosiile intr-o cratita(avem grija sa nu ne ardem)cu blenderul de mana pasam rosiile pana ce obtinem o pasta.

Punem oala pe foc mic si mai fierbem cca 20 min.

Potrivim de sare,zahar dupa gust,mai pasam un pic cu blenderul(eu am vrut sa fie cat mai fin,voi puteti trece peste pasul asta)punem cratita sa fiarba din nou cca 5 min.

Punem sosul in borcanele sterilizate inainte,le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos napolitan la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pentru servirea oualor de Pasti