Sos Ragu pentru paste

de gaby_duceag in Pt. paste, 15 Ian 2013 | 8240 vizualizari

 

Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust.

Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro.

Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin.

A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie telina
  • 5 felii muschi porc afumat
  • 5 felii slanina afumata sau bacon
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml apa
  • o lingurita sare
  • 500 carne tocata vita
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o cana lapte
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Ragu pentru paste:

Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.

Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.

Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.

Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.

Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.

Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))

Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

danakarin 1

16.01.2013, 09:09

Foarte gustos!

danakarin 1

16.01.2013, 09:11

Chiar am asa o oala de tuci!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:34

Imi ploua in gura...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]