Sos rosu usturoiat

de Bucataras Diana in Conserve, 30 Aug 2017 | 11247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei gras rosu/kapia
  • 5 kg rosii
  • 5 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu usturoiat:

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul.Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote.Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros. Pofta buna!

TIPS-URI

1

servim cu friptura, cu placinte cu carne sau pur si simplu pe paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]