Sote de mazare cu piept de pui

de MyCookingLife in Pui, 28 Iul 2011 | 5094 vizualizari

 

Mie oricum imi place mazarea, dar sotata in unt si aromatizata cu morcov rumenit, este excelenta! Este o reteta de vara, usoara, rapida, tocmai buna de pus in practica, atunci cand vii de la serviciu obosit! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare proaspata sau decongelata fiarta timp de 10 minute
  • 4 morcovi potriviti fara coaja si taiati rondele
  • 2 bucati piept de pui potrivite dezosate si taiate cuburi cat o nuca
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei usturoi feliati subtire
  • cateva crengute de marar tocat foarte marunt
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de mazare cu piept de pui:

Se calesc la foc mic cuburile de piept de pui, morcovul si usturoiul in jumatate de unt si 1 lingura de ulei, pentru vreo 10-15 minute (pana cand puiul isi schimba culoarea si morcovul se inmoaie). Se adauga mazarea semi-fiarta 10 minute in apa sarata si scursa bine, restul de unt si mararul. Lasam la foc mic, mestecand des, pana ce lichidul scade si mazarea este moale, iar morcovul usor rumenit. Se serveste cald, cu un pahar de vin alb.

TIPS-URI

1

Este mai bun acest sote, daca morcovii apuca sa se rumeneasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

DIANA B 1

29.07.2011, 14:17

Aici nu te pagubesc ... trebuia sa-mi fie administrate mai multe nuiele , sa mananc si mazare si supa

adry88 1

05.08.2011, 12:10

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:32

Multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui marinat